A couple in Wetherspoon's.

/
0 Comments
Počas čakania na nové a snáď aj na dlhšiu dobu posledné bývanie, sme sa zoznámili s ďalším šikovným chalanom - Petrom.
Peter bol "linuxák" bývajúci v Londýne už nejaký ten rôčik a bol rád, že stretol niekoho, s kým by mohol občas zabehnúť na pivo.

A tak sme sa prvýkrát dostali do Wetherspoon's.

Prvé stretnutie s Wetherspoon's a to sme ani nevedeli, že také niečo existuje :)
Petra sme vyzdvihovali na Paddington Station, čo je jedna z ďalších vlakových staníc, ale už nie taká pekná ako Liverpool Street Station.





Ale pekne poporiadku. Čo to ten Wetherspoon's vlastne je? Je to sieť reštaurácií po celom Anglicku, ktorá bola založená v roku 1979 Timom Martinom. Každá z jeho reštaurácií je vzhľadovo ako klasická britská krčmička a zároveň sa v nej ani nevyhádžete z peňazí.

A najviac sa do nej oplatí chodiť v takzvané Club dni, kedy je špeciálna ponuka jedlo + nápoj za dobrú cenu.

V utorky býva Steak Club, stredy je Chicken Club, štvrtky Curry Club, piatky sú rybacie a v nedeľu je Sunday Club.

Ceny sú rôzne v závislosti od konkretného Club dňa a od lokality reštaurácie. Iná cena Clubu je v centre mesta a iná napr. v rezidenčnej časti.

My sme vychytali Curry Club v pube The Tyburn. A vychytali sme dobre. Spôsob objednávania je asi ako takmer v každom anglickom pube. Zistíme si číslo stolu, objednáme pri bare, zaplatíme a čakáme, kým nám donesú jedlo. Pivo sme si doniesli sami.

Ja s Tibim sme si dali jahňacie kari a Peter kuracie. A bolo výborné. K tomu na zapitie pivko a mali sme dobrú večeru za 14 libier.







Klasicky som začala fotiť až po prvých sústach :)               
Aby som nezabudla, každý pub sa volá svojim názvom, preto je najlepšie si zájsť na ich stránku http://www.jdwetherspoon.co.uk/ a zadať svoju lokalitu. Na nej nájdete výsledky najbližších pubov vo Vašom okolí a môžete ísť na istotu.

Po príjemnom večeri sme sa s Petrom rozlúčili a šli si svojou cestou - pekne na metro. A takto vyzerá stanica metra Paddington.




Naše metro už prichádza.
Samozrejme sme chceli odskúšať aj ďalšie puby z tejto siete, tak sme sa rozhodli, že si dáme obed v okolí Stratfordu. Naša nedeľná zastávka bola v Goldengrove. Obaja sme si zo Sunday Clubu dali hovädzinku so zeleninou, zemiakmi, yorkshirským pudingom a k tomu pivo. Jedlo bolo chutné, ale obsluha nás už neočarila. Na jedlo sme čakali vyše 30 minút, čo nám síce nevadilo, ale barmanka nám to podala spôsobom, aby sme vypadli a neotravovali ju.

Aj keď tento pub už nenavštívime, jedlo sa v sieti Wetherspoon's naozaj oplatí dať. My sme vyskúšali dva Cluby a v oboch prípadoch nám chutilo.




Takže, kto ste v Anglicku, určite si vyberte jeden z Club dní a svoj pub a utekajte ochutnať.

Peknú nedeľu.

Zuzka & Tibor


You may also like

Žiadne komentáre :

A couple in London. Používa službu Blogger.