A je pred nami prvý víkend.

/
0 Comments
Človek by neveril, že už sú to štyri dni, čo sme v Londýne. Podľa pôvodných plánov sme už mali byť dávno ubytovaní, vybalení, mali sme si poobzerať hlavné pamiatky a pomaly sa obzerať po pracovných možnostiach v Londýne.
Lenže náš osud bol iný :)

Zobudení a vysprchovaní sme sa rozhodli, že si pôjdeme urobiť menší nákupný výlet do mesta.

Výhľad z našej izby

Tibi potrebuje nove tenisky, anglickú SIM kartu a detailnejšie okukneme mesto. Medzičasom možno prídu nejaké odpovede na ubytovanie. 
Škoda, že je sobota, to nás trošku spomaľuje.

Dnešný program: dáme si neskoršie raňajky a znovu urobíme nájazd na Oxford Street. Čas ukazoval už skoro 12:00 hod., tak sme si z raňajok urobili obed. 

Rozhodli sme sa ochutnať miestny fastfood Chicken Cottage http://www.chickencottage.com/. Naše menu pozostávalo z kuracích krídel, hranoliek a limonád. Síce moje srdce plesalo po normálnej domácej strave alebo zeleninke a ovocí, ale vzhľadom k možnostiam sme museli vybrať najschodnejšie riešenie. No a o čo sme si obohatili poznatky? Nikdy nejedzte v Chicken Cottage! Teda aspoň v tom, ktoré sídli v Kensal Rise. Dostali sme presladené limonády, hranolky plávajúce v oleji a o krídlach ani nehovorím. 

Jedlo dobré tak akurát na žlčníkový záchvat. Nevadí. Normálnejšie sa snáď najeme v meste. 

Autobusom č. 6 sme sa odviezli do mesta. Pôvodný plán bol vystúpiť na Oxford Circus, ale ten sa trošku zmenil, keď Tibi zahliadol moju lásku – Ben & Jerry's zmrzlináreň. Dva kelímky nás síce stáli skoro 6 libier, ale za tú chuť a osvieženie to stálo.

Počas našej prechádzky sme sa túlali na Piccadily Circus, kde bolo toľko rôznych maskotov, že som ani nestíhala fotiť. Podávali vám tu ruky, kývali vám, pozývali do obchodov alebo len tak tancovali na ulici.





 

Po dlhej prechádzke sme kúpili všetko plánované a našli sme si pekný pub, kde sme sa najedli a osviežili Ciderom. A konečne som si pochutnala. Vynikajúca paradajková polievka s čerstvou bazalkou a šalát s kuracím mäskom. Och, lahoda.
Žiaľ som bola taka vyhladovaná, že som zabudla urobiť fotodokumentáciu a zapamätať názov pubu.

Z pubu sme si to zamierili do známej štvrti SOHO, z ktorej som bola veľmi očarená. Štvrť plná módy, umenia, krčmičiek a erotiky :) Rovnako aj v noci je veľmi rušná, ale už nie príliš bezpečná. 
Pomalým krokom sme prešli cez Trafalgar Square a dostali sa až ku Big Ben a London Eye.















Prechádzka pokračovala cez most ku London Eye a dostali sme sa až ku Waterloo Station.






Cupcakes aj na stanici? Mňam!
Po celodennej vyčerpávajúcej prechádzke sme sa zastavili v Sainsbury a dopravili sa na najbližšie metro. Na izbu sme prišli až okolo 22:00 hod., kde sme si ubytovanie predĺžili o ďalšiu noc.


Štýlový stavebný odpad

Už kráčame...

Havrani sú naši.

Nedeľu sme mali pokojnú a vďaka susedovi a psovi sme však mali o každodennú zábavu postarané. 

Sused vždy po 12:00 hod. vyšiel ku bránke a začal sa s okoloidúcimi zhovárať hlasom podobajúcim sa Ozzymu Osbournovi . O chvíľu neskôr na scénu nastúpil pes, pri ktorom sme zistili, že britskí psi štekajú úplne inak ako naši :) Haúúúúú-hav-hav-haúúúú-hav.

Staré tenisky

Nové tenisky
Naše nové poznatky? Ochutnajte čokoládové cookies zo Sainsbury a budete sa zalizovať až za ušami :)




Zdraví Zuzka & Tibor


You may also like

Žiadne komentáre :

A couple in London. Používa službu Blogger.