Dočasné pôsobisko a noví priatelia.

/
0 Comments
Tak už sme presťahovaní. Zase síce len na týždeň, ale to len preto, lebo až 3.8 sa bude uvoľnovať naša izba. Momentálne bývame s Poliakmi v štvrti Walthamstow, čo je konečná zastávka metra Victoria Line.

Aj keď nám ju odporúčali, štvrť je preplnená Poliakmi, Pakistáncami a v inej časti aj Slovákmi a Čechmi. Možno by to aj bolo fajn, len po večeroch sa nedá chodiť, po zotmení doslova vyliezajú do ulíc rôzne individuá pokukujúce po nás. Hlavná ulica je špinavá a aj keď sme v izbe, neustále húkajú policajné autá, či dokonca raz o druhej v noci česal okolie vrtulník. Na dlhodobé bývanie štvrť nie je nič moc, ale na ten týždeň je to OK.

Za ten čas sme sa odviezli vlakom na Liverpool Street station a musíme skonštatovať, že ide naozaj o jednu z najkrajších staníc, akú sme kedy videli. Zo stanice doslova dýcha staré Anglicko, jeho zašlá sláva.










A teraz už len nájsť ten správny :)





Foťák som nedokázala odložiť, keby sme mali na to čas, tak by som aj pol dňa strávila fotením na stanici. Naše kroky pokračovali na Camden Market. Toľko ospevovaný trh plný jedla, módy, handmade výrobkov a umenia. Po vystúpení z metra sme sa doslova dostali do víru toho všetkého, do rúk nám bola vtisnutá zmrzlina Ben&Jerry's, ktorú rozdávali zadarmo a mohli sme sa prechádzať. Toľko úžasného oblečenia, jedla a ľudí kam len oko dovidí. Trošku sme nevychytali čas, prišli sme, keď tam bolo najviac ľudí, tak v tom trhovom šialenstve sme zostali len hodinku rozhodnutí, že sa vrátime, ale ešte pred obedom.





 
Uťahaní sme sa rozhodli, že si dáme fast-food večeru, z ktorej nám polku zjedli holuby. Človek by ani neveril aké harvestre dokážu byť :)



Ďalší deň sme sa stretli s Michalom, aby sme mu zreferovali, ako bývame. A v ten večer sme sa rovno aj zoznámili s novými ľuďmi, konečne Angličanmi!
At last we can speak! :)
Veľmi zaujímaví ľudia, akurát sa vracali z omše a ich ďalšie kroky viedli na pivo. Veľmi sympatické ako sa dokážu neformálne stretávať. A rovno nás aj pozvali na barbecue. (Barbecue bolo skvelé, ale žiaľ nemám fotodokumentáciu, lebo som nemohla nabiť foťák, Poliaci zabudli zaplatiť elektrinu).

Po pozvaní na grilovačku sme sa už chceli rozlúčiť a ísť domov, lenže v pube sme stretli 3 dievčatá z Čiech. Tak sme posedeli aj s nimi. Dve z nich prišli len na návštevu a jedna tu už bola rok, keď sa v Čechách trhla, zbalila kufre a sama odišla. Posledné dni sme konečne prežili tak, ako si Londýn zaslúži. Naplno!






Enjoy.
Zuzka & Tibor





You may also like

Žiadne komentáre :

A couple in London. Používa službu Blogger.